Κέικ με ελαιόλαδο και μέλι: Μια υγιεινή λιχουδιά
Για όλη την οικογένεια
Ένα κέικ γεμάτο αρώματα που φτιάχνεται εύκολα
Το κέικ με ελαιόλαδο και μέλι συνδυάζει γεύση και υγεία και είναι ιδανικό για το απογευματινό καφεδάκι, αλλά και ως γλυκιά λιχουδιά για τα παιδιά μετά το σχολείο. Είναι ένα γλυκό γεμάτο αρώματα και φτιάχνεται εύκολα.
Για το κέικ
Για το σιρόπι με μέλι και λεμόνι
Για το γλάσο λεμονιού
Υλικά για κέικ με ελαιόλαδο και μέλι
Για το κέικ
- 210 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (1 ½ φλιτζάνι)
- 67 γρ. ζάχαρη (1/3 φλιτζάνι)
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
- ½ κ.γ. αλάτι
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
- 67 γρ. ελαιόλαδο (1/3 φλιτζάνι)
- 130 γρ. φυτικό γάλα χωρίς ζάχαρη (½ φλιτζάνι)
- 113 γρ. μέλι (1/3 φλιτζάνι)
- 1 κ.σ. μηλόξιδο
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το σιρόπι με μέλι και λεμόνι
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. μέλι
Για το γλάσο λεμονιού
- 130 γρ. ζάχαρη άχνη (1 φλιτζάνι)
- 1 ½ – 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Συνταγή για κέικ με ελαιόλαδο και μέλι
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175°C. Λαδώνετε μια φόρμα (20x10 εκ.) και στρώνετε με λαδόκολλα.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού.
- Σε άλλο μπολ, χτυπάτε το ελαιόλαδο, το γάλα, το μέλι, το ξύδι και τη βανίλια.
- Ρίχνετε το μείγμα των υγρών στα στεγνά και ανακατεύετε απαλά μέχρι να ενωθούν.
- Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα.
- Ετοιμάζετε το σιρόπι ανακατεύοντας μέλι και χυμό λεμονιού. Μόλις βγει το κέικ από τον φούρνο, το αλείφετε με το σιρόπι όσο είναι ζεστό.
- Αφήνετε να κρυώσει και περιχύνετε με το γλάσο λεμονιού.
En