Η διαδικασία για να φτιάξετε ένα σκορδόψωμο ελαφρώς πικάντικο είναι απλή και εύκολη. Αρκεί να έχετε μια φρατζόλα ψωμί και μερικά ακόμα υλικά για να συνθέσετε το μείγμα. Το σκορδόψωμο είναι ένα ζεστό, μυρωδάτο και πολύ αγαπημένο σνακ, ενώ όταν έχει και μια πικάντικη νότα γίνεται υπέροχο.

Υλικά για σκορδόψωμο ελαφρώς πικάντικο

  • 1 φρατζόλα ψωμί
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 150 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
  • 40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 40 γρ. πεπερόνι, σε ροδέλες
  • 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Συνταγή για σκορδόψωμο ελαφρώς πικάντικο

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
  • Σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, τοποθετούμε το κεφάλι σκόρδου, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και κλείνουμε καλά το αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε για 10-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να λιώσει.
  • Αφού είναι έτοιμο, το κόβουμε στη μέση.
  • Σε ένα μπολ που έχουμε το βούτυρο, προσθέτουμε πιέζοντας το μισό σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Στον πάγκο εργασίας, κόβουμε το ψωμί στη μέση κατά μήκος.
  • Αλείφουμε και τις δυο φέτες ψωμί με το βούτυρο.
  • Προσθέτουμε την παρμεζάνα, τη μοτσαρέλα, το πεπερόνι και τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί φούρνου.
  • Ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να λιώσει το τυρί και ροδίσει. Όταν είναι έτοιμο πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.