Αυτά τα χριστουγεννιάτικα δεντράκια από μαρέγκα είναι πολύ χαριτωμένα και νόστiμα. Με την χριστουγεννιάτικη όψη τους διακοσμούν πολύ όμορφα το τραπέζι με τους καλεσμένους σας και δημιουργούν μια ατμόσφαιρα γιορτινή.

Υλικά για χριστουγεννιάτικα δεντράκια από μαρέγκα


  • 4 ασπράδια από μεγάλα αυγά
  • ελάχιστο αλάτι
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
  • 1/2 κουτ. γλυκού λευκό ξίδι
  • πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • κας κας σε σχήμα αστεριού και στρογγυλά, για τη διακόσμηση


Συνταγή για χριστουγεννιάτικα δεντράκια από μαρέγκα


  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120°C.
  • Στη συνέχεια, στρώνουμε με λαδόκολλα δύο μεγάλα και ρηχά ταψιά.
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια και ελάχιστο αλάτι με το σύρμα, μέχρι να αρχίσουν να ασπρίζουν και να γίνουν σαν σαπουνάδα.
  • Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, πασπαλιστά και σε δόσεις, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα.
  • Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το ξίδι, το κορν φλάουρ και όσο από το χρώμα ζαχαροπλαστικής χρειάζεται, ανακατεύοντας παράλληλα με μια ελαστική σπάτουλα σιλικόνης προκειμένου η μαρέγκα να αποκτήσει απαλή και ομοιόμορφη πράσινη απόχρωση.
  • Μεταφέρουμε τη μαρέγκα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και προσαρμόζουμε μύτη-αστέρι.
  • Σχηματίζουμε 8-10 μικρά δεντράκια πάνω στις λαδόκολλες του ταψιού, αφήνοντας τη μαρέγκα σε κύκλους-σπιράλ που θα στενεύουν καθώς ανεβαίνουν προς τα πάνω, σαν μεγάλες και μυτερές ροζέτες.
  • Διακοσμούμε την κορυφή κάθε δέντρου με ένα κας κας αστεράκι (αν έχουμε) και σκορπίζουμε τα στρογγυλά κας κας στο υπόλοιπο σώμα των δέντρων.
  • Φουρνίζουμε και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι οι μαρέγκες να στερεοποιηθούν και να τις νιώθουμε τραγανές στο άγγιγμα.
  • Σβήνουμε τον φούρνο, χωρίς να βγάλουμε από μέσα τα ταψιά, και αφήνουμε τις μαρέγκες εκεί για 1 ώρα, ώστε να κρυώσουν σταδιακά και να μην κάνουν ρωγμές από την απότομη αλλαγή θερμοκρασίας.