Μια άλλη πρόταση ελαφριά για γαλατόπιτα χωρίς αυγά και βούτυρο αποτελεί αυτή η συνταγή που όμως είναι το ίδιο λαχταριστή με την κανονική γαλατόπιτα. Θα την φτιάξετε με σιμιγδάλι, ρόφημα αμύγδαλο και ξύσμα από λεμόνι για περισσότερο άρωμα που θα εκτινάξει την γεύση.


Υλικά για γαλατόπιτα light χωρίς αυγά και βούτυρο


  • 1 λίτρο ρόφημα αμύγδαλο 
  • 200 γρ. Ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 80 γρ. Κορν φλάουρ
  • 60 γρ. Ψιλό σιμιγδάλι
  • 1/2 κ.γ. υγρή βανίλια


ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΜΑ
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. νερό


ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
  • Μέλι
  • Καρύδια



Συνταγή για γαλατόπιτα light χωρίς αυγά και βούτυρο


  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ρόφημα αμύγδαλο, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το κόρν φλάουρ, το σιμιγδάλι, την υγρή βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά πάνω στη φωτιά μέχρι να βράσει και να πήξει.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό πυρεξ 26 εκ. και με μια σπάτουλα το στρώνουμε ομοιόμορφα.
  • Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το μέλι μαζί με το νερό και αλείφουμε πολύ καλά όλη την επιφάνεια της γαλατόπιτας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160°C για 40 με 45 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
  • Την αφήνουμε να κρυώσει καλά και έπειτα κόβουμε σε κομμάτια!