Εύκολη συνταγή για milk bread rolls
Δε θα μείνει ψίχουλο!
Πως θα φτιάξετε με τα χεράκια σας νόστιμα milk bread rolls
Με πολύ εύκολο τρόπο μπορείτε να δημιουργήσετε νόστιμα και λαχταριστά milk bread rolls με γάλα αγελαδινό. Με μαλακό βούτυρο και κρυσταλλική ζάχαρη, μαγιά και αλεύρι γαι ψωμίψ θα φτιάξετε μια ζύμη για για 12 μικρά ρολά ή 9 μεγάλα.
Για τη βάση
Για τη ζύμη
Για το σερβίρισμα
Υλικά για milk bread rolls
Για τη βάση
- 30 γρ. αλεύρι για ψωμί
- 135 ml φρέσκο γάλα αγελάδος
Για τη ζύμη
- 250 ml. φρέσκο γάλα αγελάδος, ζεστό
- 1 ½ κ.γ. ξηρή ενεργή μαγιά
- 495 γρ. αλεύρι για ψωμί (λιωμένο με κουτάλια και αλεσμένο)
- 85 γρ. βούτυρο (μαλακό)
- 75 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι kosher (αν θέλετε, χρησιμοποιείτε περισσότερο για το γαρνίρισμα)
- 1 αυγό χτυπημένο
- 1 κ.σ. παπαρουνόσπορο
- 1 κ.σ. ανθό αλατιού
Για το σερβίρισμα
- Αγελαδινό ή κατσικίσιο τυρί για τοστ σε φέτες
Συνταγή για milk bread rolls
- Χτυπάτε μαζί το γάλα και το αλεύρι σε μια μικρή κατσαρόλα, μέχρι να εξαλειφθούν οι σβώλοι από το μείγμα.
- Στη συνέχεια, αφαιρείτε από τη φωτιά.
- Για την παρασκευή της ζύμης, ξεκινάτε ανακατεύοντας τη μαγιά με το ζεστό γάλα. Το ανακατεύετε λίγο και το αφήνετε στην άκρη για 3-5 λεπτά, έως ότου να διαλυθεί και να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Στον κάδο του μίξερ ανακατεύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βάση που έχει κρυώσει, ενώ στη συνέχεια προσθέτετε το μαλακό βούτυρο και το γάλα με τη διαλυμένη μαγιά.
- Ανακατεύετε με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθεί η ζύμη, χρησιμοποιώντας το εξάρτημα του γάντζου.
- Αυξάνετε την ταχύτητα και ζυμώνετε μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.
- Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα και τη μεταφέρετε σε καθαρό μπολ.
- Καλύπτετε με μια πετσέτα και αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί, περίπου 45 λεπτά έως 1 ώρα.
- Μόλις διπλασιαστεί η ζύμη, την ξεφουσκώνετε και τη μεταφέρετε σε καθαρή επιφάνεια εργασίας. Χωρίζετε σε 16 ίσα κομμάτια.
- Δουλεύοντας με ένα κομμάτι ζύμης τη φορά, ζυμώνετε την άκρη της ζύμης στο κέντρο, για να απελευθερωθούν οι φυσαλίδες αέρα.
- Στη συνέχεια, τραβάτε και τυλίγετε τη ζύμη, για να γίνει μία μπάλα.
- Τοποθετείτε τα μπαλάκια ζύμης σε ένα ελαφρά λαδωμένο τετράγωνο ταψί, σκεπάζετε με πετσέτα και τα αφήνετε μέχρι να διπλασιαστούν.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
- Αλείφετε τα ψωμάκια με αυγό και πασπαλίζετε με παπαρουνόσπορο και ανθό αλατιού.
- Ψήνετε τα ρολά για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν από πάνω.
- Τα τοποθετείτε σε μια σχάρα για να κρυώσουν και σερβίρετε προαιρετικά με τυρί για τοστ σε φέτες.
En