Αυγοφέτες με κανέλα και γαρίφαλλο και τζίντζερ
Εύκολη συνταγή
Αυγοφέτες με φρέσκο γάλα, κανέλα και γαρίφαλλο και τζίντζερ
Με φρέσκο γάλα, ψωμί και αυγούλακια μπορείτε να δημιουργήσετε αυτές τις υπέροχες αυγοφέτες. Είναι ένα σνακ που ταιριάζει πολύ στο πρωινό σας, αλλά μπορείτε να το απολαύσετε και όλες τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας στο σπίτι ή τ γραφείο.
Υλικά για αυγοφέτες με κανέλα και γαρίφαλλο και τζίντζερ
- 100 ml φρέσκο γάλα αγελάδος
- 2 μεγάλα αβγά
- 3 – 4 κουτ. σούπας βούτυρο τύπου Κερκύρας
- 2 κουτ. γλυκού μιξ μπαχαρικών (κανέλα, γαρύφαλλο, τζίντζερ)
- 8 φέτες ψωμί προζυμένιο (μιας ημέρας)
- 4 κουτ. σούπας σιρόπι σφένδαμου ή μέλι
- 120 γρ. γιαούρτι
- Χυμό και ξύσμα από ½ πορτοκάλι
- Φρούτα εποχής για το σερβίρισμα
Συνταγή για αυγοφέτες με κανέλα και γαρίφαλλο και τζίντζερ
- Χτυπάτε τα αβγά σε ένα μπολ και ρίχνετε το γάλα και τα μπαχαρικά.
- Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Βουτάτε τις φέτες του ψωμιού στο μίγμα για 1 – 2 λεπτά και τις στραγγίζετε ελαφρά.
- Τηγανίζετε μια – μια τις φέτες ψωμιού για 2 – 3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
- Γαρνίρετε με σιρόπι σφένδαμου και φρούτα εποχής.
- Ανακατεύετε το γιαούρτι με το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και το σερβίρετε μαζί με τις αβγοφέτες.
En