Τα μυστικά για να διατηρήσεις περισσότερο φρέσκα και τραγανά τα μελομακάρονα
Ακολουθείστε τις οδηγίες
Βήμα προς βήμα όλα τα μυστικά για να διατηρήσεις περισσότερο φρέσκα και τραγανά τα μελομακάρονα
Τα μελομακάρονα, το πιο ωραίο γλυκό των Χριστουγέννων, κάνουν πάντα το σπίτι να μοσχομυρίζει και δημιουργούν μια άκρως γιορτινή ατμόσφαιρα. Αν θέλετε να τα φτιάξετε με τα χεράκια σας, ακολουθείστε τα παρακάτω μυστικά της επιτυχίας, που θα σας λύσουν τα χέρια και αυτά τα Χριστούγεννα θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε περισσότερο φρέσκα και τραγανά τα μελομακάρονα.
Το μυστικό για να διατηρήσουμε τα μελομακάρονα σε άριστη κατάσταση και να παραμείνουν τραγανά και μελωμένα ακόμα και μετά από 15 μέρες, είναι να τα έχουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και πάντα σκεπασμένα.
Πως να διατηρήσεις τα μελομακάρονα περισσότερο
- Πλάθουμε το μελομακάρονο ώστε να είναι περίπου 30 γραμμάρια και πρέπει όλα να έχουν περίπου το ίδιο βάρος και σχήμα για να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Το ελαιόλαδο να είναι ελαφρύ τύπου.
- Το αλεύρι πρέπει να είναι κοσκινισμένο.
- Το αλεύρι το προσθέτουμε σταδιακά, σε 2-3 δόσεις.
- Το εξάρτημα που χρησιμοποιούμε στο μίξερ είναι το φτερό, όχι ο γάντζος ή το σύρμα.
- Όταν ρίξετε τα υλικά στον κάδο του μίξερ, ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη όσο περισσότερο γίνεται.
- Για να είμαστε σίγουροι πως η ζύμη θα έχει επιτυχία, πρέπει όταν τα πλάθουμε, τα χέρια μας να λαδώνουν.
- Αντί για το πιρούνι, μπορούμε να δώσουμε σχέδιο με ένα τρίφτη.
- Για να κρυώσουν ομοιόμορφα και γρήγορα τα μελομακάρονα από το ψήσιμο βάλτε τα στη σχάρα του φούρνου που αερίζεται και από τις δύο πλευρές.
- Για να διατηρήσουμε ζεστό το σιρόπι για τα μελομακάρονα, χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας μας στο 3 (ή στο 1 ανάλογα τον τύπο τις κουζίνας σας) για να μην αλλάζει η θερμοκρασία όσο βουτάμε τα κρύα μελομακάρονα.
- Το ιδανικό ψήσιμο στα μελομακάρονα είναι στους 160 βαθμούς, για 25 λεπτά, είτε είναι σε φούρνο με αντιστάσεις είτε είναι σε φούρνο με αέρα.
- Το απόλυτο μυστικό για την επιτυχία στο σιρόπιασμα των μελομακάρονων είναι το μελομακάρονο να είναι κρύο και το σιρόπι καυτό.
Πόσο διατηρούνται τα μελομακάρονα φρέσκα;
Το μυστικό για να διατηρήσουμε τα μελομακάρονα σε άριστη κατάσταση και να παραμείνουν τραγανά και μελωμένα ακόμα και μετά από 15 μέρες, είναι να τα έχουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και πάντα σκεπασμένα.
En