Παραδοσιακοί κουραμπιέδες με ροδόνερο
Χριστουγεννιάτικο γλυκάκι
Φτιάξτε με τα χεράκια σας λαχταριστά κουραμπιεδάκια με ροδόνερο
Μετράμε τις μέρες αντίστροφα ως τα Χριστούγεννα με μια απόλυτα παραδοσιακή συνταγή για κουραμπιέδες με ροδόνερο. Οι κουραμπιέδες άλλωστε λόγω της εμφάνισης τους παραμπέμπουν αμέσως στον Χειμώνα και το χιόνι. Φτιάξτε με τα χεράκια σας λαχταριστά κουραμπιεδάκια!
Υλικά για κουραμπιέδες με ροδόνερο
- 250 γρ αιγοπρόβειο βούτυρο (στο βαζάκι)
- 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές baking powder
- ½ κγ μαγειρική σόδα
- 2 σφηνάκια κονιάκ
- Το ξύσμα από 1 λεμόνι
- 50 γρ ζάχαρη άχνη
- 200 γρ αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρδισμένα
- Ροδόνερο και ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Συνταγή για κουραμπιέδες με ροδόνερο
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο δυνατό του μίξερ για τουλάχιστον 15 λεπτά να ασπρίσει καλά.
- Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ και προσθέτουμε μαζί με τις βανίλιες στο μείγμα του βουτύρου.
- Αναμειγνύουμε το baking powder με το αλεύρι και προσθέτουμε σταδιακά στον κάδο του μίξερ.
- Θα χρειαστεί να αλλάξετε εξάρτημα και να χρησιμοποιήσετε τον γάντζο.
- Τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα χροντροσπασμένα. Δεν ζυμώνουμε πολύ τη ζύμη
- Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και πλάθουμε μπαλάκια 3-4 εκατοστών.
- Τοποθετούμε με απόσταση και πιέζουμε ελαφρά στην επιφάνεια τους με τον αντίχειρα
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς (αέρα) για 30 λεπτά περίπου.
- Αφού κρυώσουν ελαφρά, αλλά ενώ είναι ακόμη χλιαρή ραντίζουμε με ροδόνερο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη
En