Η ζεστή σοκολάτα είναι must το Χειμώνα. Ένα κουταλάκι του γλυκού και μια καλής ποιότητας σοκολάτα που σιγοβράζουν μαζί με γάλα σε ένα μικρό κατσαρολάκι αρκούν για να γεμίσουν την κουζίνα μας με τα αρώματα που ξεχύνονται στα σοκάκια της ισπανικής πρωτεύουσας.


Υλικά για Ισπανική ζεστή σοκολάτα


  • 30 γρ. σοκολάτα 60-75% κακάο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
  • 1/2 κουτ. σούπας ζάχαρη (προαιρετικά)


Συνταγή για Ισπανική ζεστή σοκολάτα


  • Σπάμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μικρό μπολ, ρίχνουμε 1 ή 2 κουτ. γλυκού γάλα.
  • Προσθέτουμε κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα.
  • Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε ένα μικρό κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και λίγο πριν φτάσει σε θερμοκρασία βρασμού, το αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Βάζουμε τα κομμάτια σοκολάτας στο ζεστό γάλα (που έχουμε βγάλει από τη φωτιά) και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.
  • Προσθέτουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Στο σημείο αυτό μπορούμε να προσθέσουμε ζάχαρη (όση ποσότητα θέλουμε).
  • Βάζουμε ξανά το μείγμα μας στη φωτιά και το ζεσταίνουμε για περίπου 2-5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς και προσέχοντας να μην βράσει.
  • Σερβίρουμε σε ένα φλιτζάνι ή ποτήρι, παραδοσιακά με churros!