Οι πιο αφράτοι και τραγανοί λουκουμάδες σαν αγοραστοί - Η εύκολη συνταγή
Λαχταριστό γλυκάκι
Φτιάξτε αυτούς τους υπέροχους λουκουμάδες και απολαύστε τους τώρα!
Αυτή η συνταγή αφορά λαχταριστούς σπιτικούς λουκουμάδες, που θα σας βγουν πεντανόστιμοι. Αφράτοι, με μέλι, είναι ότι πρέπει τόσο για μικρό σνακ το πρωί, όσο και για ένα γλυκό μετά το φαγητό. Φτιάξτε τους και απολαύστε τους τώρα!
Για το σιρόπι
Υλικά για λουκουμάδες
- 1 κιλό αλεύρι
- 850 ml νερό
- 80 ml ηλιέλαιο
- 18. γρ. ξηρή μαγιά
- 2 κ.σ. μέλι
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. αλάτι
Για το σιρόπι
- 250 ml νερό
- 220 γρ. μέλι
- 1 στικ κανέλας
- 100 γρ. τριμμένο καρύδι
Συνταγή για λουκουμάδες
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το νερό, λίγη κανέλα και λίγο μέλι.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια τα μείγμα, μέχρι να γίνει χυλός.
- Όταν ο χυλός θα είναι έτοιμος, τον βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
- Μετά τον βγάζουμε και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για μία ώρα, προκειμένου να φουσκώσει η ζύμη.
- Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε το ηλιέλαιο για να ζεσταθεί.
- Με το χέρι παίρνουμε τη ζύμη και με ένα κουταλάκι του γλυκού φτιάχνουμε τους λουκουμάδες, τους οποίους έναν έναν τους ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Ταυτόχρονα έχουμε φτιάξει και το σιρόπι μελιού.
- Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το νερό, το μέλι και το στικ κανέλας, το ζεσταίνουμε και ανακατεύουμε.
- Μόλις οι λουκουμάδες είναι έτοιμοι, τους ρίχνουμε στο σιρόπι, τους βγάζουμε και τους τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
- Όταν τελειώσουμε με αυτή την διαδικασία, τους βάζουμε από πάνω έξτρα μέλι και το τριμμένο καρύδι. Οι λουκουμάδες είναι έτοιμοι.
En