Το πανεύκολο σοκολατένιο γλυκό με φουλ πρωτεΐνη και λίγες θερμίδες - Το γλυκό των γυμναστηριακών
Αφράτη και σοκολατένια μους κακάο
Αυτή η μους κακάο με γεύση φουντούκι είναι σοκολατένια, αέρινη και γεμάτη γεύση
Τώρα στις γιορτές φτιάξετε αυτή τη μους κακάο με γεύση φουντούκι που είναι μια σοκολατένια και αέρινη λιχουδιά. Αν αγαπάς τη σοκολάτα και τα φουντούκια, θα γίνει το αγαπημένο σου «fit» επιδόρπιο.
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
2 κ.σ. φουντουκόβουτυρο
2 κ.σ. κακάο άγλυκο
2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
2 ασπράδια αβγών
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
Για τη μους
Υλικά για μους κακάο με γεύση φουντούκι
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
2 κ.σ. φουντουκόβουτυρο
2 κ.σ. κακάο άγλυκο
2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
2 ασπράδια αβγών
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
Συνταγή για μους κακάο με γεύση φουντούκι
Για τα ασπράδια (παστερίωση)- Ρίχνουμε τα ασπράδια σε ένα μεταλλικό μπολ.
- Τοποθετούμε το μπολ πάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει απαλά, ώστε το νερό να μην ακουμπά το μπολ.
- Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα, προσέχοντας να μην ψηθούν ούτε να «δέσουν».
- Μετράμε τη θερμοκρασία με θερμόμετρο· όταν φτάσει στους 60°C, αρχίζουμε να μετράμε 3 λεπτά.
- Κρατάμε τη θερμοκρασία μεταξύ 60–62°C για 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Μόλις περάσουν τα 3 λεπτά, απομακρύνουμε το μπολ από τη φωτιά και αφήνουμε τα ασπράδια να κρυώσουν.
Για τη μους
- Σε μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το φουντουκόβουτυρο, το κακάο, το μέλι και τη βανίλια μέχρι να γίνουν κρέμα.
- Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι μαρέγκα μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
- Ενσωματώνουμε προσεκτικά τα ασπράδια στο μείγμα του κακάο με απαλές κινήσεις.
- Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να σταθεροποιηθεί.
- Σερβίρουμε με τριμμένα φουντούκια ή λίγη κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη.
En