Πραλίνα speculoos μπισκότο - Σε 5 λεπτά έχεις την κρέμα που γίνεται εθισμός
Μια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη
Πως θα φτιάξετε με τα χεράκια σας σπιτική πραλίνα speculoos μπισκότο
Η πραλίνα λιώνει στο στόμα και σου φτιάχνει τη διάθεση,ενώ παντα είναι μια από τις πιο αγαπημένες λιχουδιές των παιδιών. Δείτε πώς να φτιάξετε μέσα σε λίγα λεπτά πραλίνα μπισκότο speculoos! Η πιο νόστιμη, γρήγορη και εύκολη σπιτική πραλίνα με γεύση μπισκότο speculoos. Θα χρειαστείτε μόνο 5 υλικά!
Υλικά για πραλίνα speculoos μπισκότο
- 150 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 180 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 140 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- ¼ κ.γ. κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
Συνταγή για πραλίνα speculoos μπισκότο
- Βάζουμε στον πολυκόφτη τα μπισκότα, χτυπάμε μέχρι να γίνουν τρίμματα και τα αφήνουμε μέσα στον πολυκόφτη.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος και καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη.
- Μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό στα 800 Watt.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε περίπου το 1/5 από τη ζάχαρη και αφήνουμε να λιώσει και να γίνει καραμέλα.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για ακόμα 4-5 δόσεις ανακατεύοντας ανά διαστήματα με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει καραμέλα .
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος στο τηγάνι με την καραμέλα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την καραμέλα στην άκρη να κρυώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Ρίχνουμε στον πολυκόφτη με τα μπισκότα την καραμέλα, την κανέλα και αλάτι, και χτυπάμε για 1 λεπτό μέχρι να έχουμε μια λεία πραλίνα.
- Σερβίρουμε απευθείας ή μεταφέρουμε την πραλίνα σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς.
- Συντηρούμε στο ψυγείο για περίπου 1 μήνα.
En