Φλωρεντίνες με σοκολάτα - Τραγανές, λεπτές και απόλυτα γιορτινές
Το τέλειο κέρασμα
Φτιάξτε γιορτινές Φλωρεντίνες με λίγα υλικά
Θέλετε να φτιάξετε ένα κέρασμα και δεν ξέρετε τι να επιλέξετε; Εδώ σας έχουμε Φλωρεντίνες σπιτικές και μάλιστα με επικάλυψη σοκολάτας. Είναι το τέλειο κερασματάκι, που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας και θα δημιουργήσει μια ωραία, γιορτινή ατμόσφαιρα.
Υλικά για Φλωρεντίνες με σοκολάτα
- 3/4 φλιτζ. τσαγιού φιλέ αμυγδάλου
- 1 1⁄2 φλιτζ. τσαγιού + 1 κουτ. σούπας ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
- 2 κουτ. σούπας μέλι
- 3 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 115 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο, λιωμένη
- ελάχιστο αλάτι
Συνταγή για Φλωρεντίνες με σοκολάτα
- Βάζουμε το φιλέ αμυγδάλου σε ένα μπολ και το θρυμματίζουμε ελαφρώς με τα χέρια μας.
- Το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το 1 1⁄2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη, το μέλι, την κρέμα γάλακτος και ελάχιστο αλάτι.
- Βάζουμε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής στο μείγμα και μόλις φτάσει τους 118°C, αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά.
- Αν δεν έχουμε θερμόμετρο, υπολογίζουμε 10 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που το μείγμα θα πάρει βράση.
- Προσθέτουμε το φιλέ αμυγδάλου και ανακατεύουμε καλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C και στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με χαρτί ψησίματος.
- Όταν το μείγμα κρυώσει, τοποθετούμε κουταλιές από το μείγμα (σε μέγεθος περίπου όσο 1 κουτ. γλυκού) στο ταψί, αφήνοντας 7-10 εκ. απόσταση μεταξύ τους, γιατί το μείγμα θα απλώσει πολύ κατά το ψήσιμο
- Σε ένα μέτριο ή μεγάλο ταψί χωράνε περίπου 12 φλωρεντίνες, οπότε θα τις ψήσουμε σε δύο δόσεις.
- Βρέχουμε τα δάχτυλά μας με νερό και πιέζουμε ελαφρώς κάθε δόση.
- Ψήνουμε για 12 λεπτά.
- Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και με μια σπάτουλα μεταφέρουμε τις φλωρεντίνες σε μια σχάρα.
- Όταν κρυώσουν, τις βγάζουμε από τη λαδόκολλα και τις τοποθετούμε σε μια σχάρα.
- Ψήνουμε και τις υπόλοιπες φλωρεντίνες.
- Με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής αλείφουμε με λιωμένη σοκολάτα την κάτω πλευρά κάθε φλωρεντίνας και τις τοποθετούμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος.
- Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 5 λεπτά, ώστε η σοκολάτα να σφίξει.
- Διατηρούμε τις φλωρεντίνες σε αεροστεγές δοχείο για έως 1 εβδομάδα, σε θερμοκρασία δωματίου.
En