Αυτοί οι κουραμπιέδες πραγματικά έχουν την τέλεια υφή. Είναι μια συνταγή με μαλακό αλεύρι για όλες τις χρύσεις και αιγοπρόβειο και αγελαδινό βούτυρο, που προσδίδει στους κουραμπιέδες ένα μοδικό, γορτινό άρωμα και μια τη λαχταριστή γεύση που αγαπάμε σε αυτό το γλυκό. 



Υλικά για κουραμπιέδες με αιγοπρόβειο και αγελαδινό βούτυρο


  • 1.500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή μαλακό
  • 250 γρ. βούτυρο γάλακτος αιγοπρόβειο
  • 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 2 αυγά
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη + επιπλέον 1 κιλό για το πασπάλισμα
  • 40 ml κονιάκ ή ούζο
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 1⁄2 κούπα αμύγδαλα με τη φλούδα, ψημένα και χοντροκομμένα
  • ανθόνερο για το ράντισμα


Συνταγή για κουραμπιέδες με αιγοπρόβειο και αγελαδινό βούτυρο

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  • Χτυπάμε τα βούτυρα με τις 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη στο μίξερ, στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνουν μια πηχτή κρέμα.
  • Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε το κονιάκ (ή το ούζο) αργά σαν κορδόνι.
  • Ρίχνουμε το μισό αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά και, μόλις ενσωματωθούν, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα αφράτο, αλλά σχετικά σφιχτό ζυμάρι.
  • Πλάθουμε μπαλίτσες των 25-30 γρ., τις τοποθετούμε με μικρή απόσταση μεταξύ τους επάνω σε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και τις πατάμε με το χέρι ελαφρά. Εναλλακτικά, πλάθουμε τις μπαλίτσες σε μισοφέγγαρα.
  • Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.
  • Ξεφουρνίζουμε και τους ψεκάζουμε με ανθόνερο.
  • Τους αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
  • Ρίχνουμε την άχνη μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε μέσα τους κουραμπιέδες λίγους λίγους, τυλίγοντάς τους μέσα στην άχνη.
  • Τους σερβίρουμε στο σκεύος της επιλογής μας και τους πασπαλίζουμε μέσα από ένα κόσκινο με λίγη άχνη ζάχαρη ακόμα.