Χουρμάδες γεμιστοί με μπλε τυρί & καρύδια, τυλιγμένοι με μπέικον
Γιορτινή συνταγή
Τραγανοί χουρμάδες τυλιγμένοι σε μπέικον γεμισμένοι με μπλε τυρί και καρύδια
Οι χουρμάδες γεμιστοί με μπλε τυρί και καρύδια και τυλιγμένοι υπέροχα με μπέικον είναι ένα ορεκτικό, που ταιριάζει στο γιορτινό σας τραπέζι, γιατί αρέσει στο πλήθος, που μπορεί να το απολάυσει με το αλκοόλ και το κρασί.
Υλικά για χουρμάδες με μπλε τυρί & καρύδια, τυλιγμένοι με μπέικον
- 24 μεγάλοι χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
- 1/3 φλιτζάνι θρυμματισμένο μπλε τυρί
- 24 ολόκληρες καρυδόψιχες (πεταλούδα)
- 12 φέτες μπέικον
Συνταγή για χουρμάδες με μπλε τυρί & καρύδια, τυλιγμένοι με μπέικον
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
- Στρώνουμε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε μια σχάρα μέσα στο ταψί.
- Ανοίγουμε προσεκτικά τη μικρή σχισμή στο πλάι κάθε χουρμά.
- Τοποθετούμε μια μικρή ποσότητα τυριού και έναν ξηρό καρπό, στο κέντρο κάθε χουρμά.
- Πιέζουμε απαλά το φρούτο γύρω από το τυρί για να κλείσει.
- Κόβουμε τις φέτες μπέικον στη μέση. Τυλίγουμε κάθε γεμιστό χουρμά σε ένα κομμάτι μπέικον, φροντίζοντας να καλύψουμε το τυρί.
- Στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα το σημείο ένωσης του μπέικον.
- Τοποθετούμε τους γεμιστούς τυλιγμένους χουρμάδες, στη σχάρα που βρίσκεται μέσα στο ταψί που είναι στρωμένο με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε τους χουρμάδες μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό, για 20 με 25 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά και σερβίρουμε.
- Αν θέλουμε τους γλασάρουμε, αμέσως μετά το ψήσιμο για ένα γυαλιστερό, έντονο φινίρισμα.
- Για το γλάσο, ανακατεύουμε σιρόπι σφενδάμου με πικάντικη σάλτσα sriracha και λίγη κρέμα βαλσαμικού.
En