Το λάθος που κάνουμε όλοι στο ψήσιμο: Γιατί δεν πρέπει πια να βάζετε χαρτί ψησίματος από κάτω
Συνηθισμένο λάθος
Ποιο λάθος κάνουμε κατά το ψήσιμο μιας ζύμης και πως μπορούμε να το αποφύγουμε
Μια κακιά συνήθεια αποτελεί να βάζουμε χαρτί ψησίματος κατά το ψήσιμο μιας ζύμης επειδή το χαρτί δημιουργεί ένα φράγμα μεταξύ της βάσης της ζύμης και του ταψιού με αποτέλεσμα να μην έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η άμεση επαφή με το μέταλλο, απαραίτητη για ένα χρυσαφί και τραγανό φινίρισμα, εμποδίζεται και έτσι έχουμε μια υγρή βάση ή μια μαλακή ζύμη.
Για ψήσιμο χωρίς δυνατότητα να τσεκάρουμε το αποτέλεσμα του ροδίσματος της βάσης: Η ζύμη θα πάρει χρώμα χωρίς να είναι υγρή.
Με πολύ ζουμερή γέμιση: ντομάτες, δαμάσκηνα, κρεμώδη μείγματα τύπου κις.
Όταν χρησιμοποιείτε σκούρο μεταλλικό ταψάκι: Είναι σχεδιασμένο για να μεταδίδει αποτελεσματικά τη θερμότητα και λειτουργεί καλύτερα χωρίς παρεμβαλλόμενο χαρτί.
Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, το χαρτί επιβραδύνει την αγωγιμότητα της θερμότητας, διατηρεί την υγρασία και καταστρέφει την τραγανότητα. Αν σας αρέσει η τραγανή υφή, αφαιρέστε το χωρίς δισταγμό.
Υπάρχει μια απλή και αποτελεσματική μέθοδος:
Πότε πρέπει να αφαιρείται το χαρτί ψησίματος;
Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αφαίρεση αυτού του χαρτιού είναι σαφώς η καλύτερη επιλογή.Για ψήσιμο χωρίς δυνατότητα να τσεκάρουμε το αποτέλεσμα του ροδίσματος της βάσης: Η ζύμη θα πάρει χρώμα χωρίς να είναι υγρή.
Με πολύ ζουμερή γέμιση: ντομάτες, δαμάσκηνα, κρεμώδη μείγματα τύπου κις.
Όταν χρησιμοποιείτε σκούρο μεταλλικό ταψάκι: Είναι σχεδιασμένο για να μεταδίδει αποτελεσματικά τη θερμότητα και λειτουργεί καλύτερα χωρίς παρεμβαλλόμενο χαρτί.
Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, το χαρτί επιβραδύνει την αγωγιμότητα της θερμότητας, διατηρεί την υγρασία και καταστρέφει την τραγανότητα. Αν σας αρέσει η τραγανή υφή, αφαιρέστε το χωρίς δισταγμό.
Πώς να αποτρέψουμε το κόλλημα της ζύμης χωρίς χαρτί ψησίματος;
Υπάρχει μια απλή και αποτελεσματική μέθοδος:
- Ζεστάνετε την άδεια φόρμα σας στον φούρνο για 2 λεπτά.
- Στη συνέχεια βουτυρώνετε.
- Έτσι, η ζύμη δεν θα κολλήσει και θα ψηθεί ομοιόμορφα χρυσαφένια.
- Η ίδια τεχνική ισχύει και για ένα ταψί: Ένα ελαφρύ πασπάλισμα με λάδι σε μια ζεστή επιφάνεια είναι αρκετό για μια τάρτα που τοποθετείται απευθείας πάνω σε αυτό.
En