Μελομακάρονα ταψιού: Η εύκολη συνταγή που κερδίζει χρόνο και βγαίνει τέλεια
Γρήγορα, εύκολα και πεντανόστιμα
Πως θα φτιάξετε εύκολα μελομακάρονα ταψιού
Αυτά τα Χριστούγεννα προτίμησε να φτιάξεις με τα χεράκια σου τα μελομακάρονα των γιορτών, καθώς αυτά είναι αναμφίβολα το γλυκό των Χριστουγέννων. Ωστόσο η παραδοσιακή διαδικασία συχνά μας αποθαρρύνει λόγω του χρόνου που απαιτεί. Αυτή η συνταγή όμως είναι εύκολη και γρήγορη.
Υλικά για να φτιάξετε εύκολα μελομακάρονα ταψιού
- 450 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 400 γρ. νερό
- 1 στικ κανέλα
- 5-6 γαρίφαλα
- ½ πορτοκάλι
- 100 γρ. μέλι
- 200 ml σπορέλαιο
- 90 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κανέλα
- ⅓ κ.γ. γαρίφαλο
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 200 ml χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κ.γ. κοφτό σόδα μαγειρική
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
Συνταγή για να φτιάξετε εύκολα μελομακάρονα ταψιού
- Ξεκινήστε με το σιρόπι για να προλάβει να κρυώσει.
- Σε μια κατσαρόλα, βάλτε όλα τα υλικά εκτός από το μέλι και αφήστε τα να βράσουν για 5 λεπτά.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατέψτε το μέλι.
- Σε μια λεκάνη ανακατεύετε τα λάδια, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τα μπαχαρικά.
- Διαλύστε τη σόδα στον χυμό πορτοκαλιού, προσθέστε στο μείγμα και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε το σιμιγδάλι και στη συνέχεια το αλεύρι σε τρεις δόσεις, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
- Λαδώστε καλά το ταψί και απλώστε τη ζύμη ομοιόμορφα. Χαράξτε την επιφάνεια με μαχαίρι για να σχηματιστούν κομμάτια.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45-50 λεπτά. Στα 20-25 λεπτά, χαράξτε ξανά τα κομμάτια και συνεχίστε το ψήσιμο.
- Όταν ψηθεί, σιροπιάστε σταδιακά με το χλιαρό σιρόπι, φροντίζοντας να απορροφηθεί πριν προσθέσετε την επόμενη δόση.
En