Αυτά τα τυροπιτάκια θα τα αγαπήσετε από την πρώτη στιγμή. Είναι εύκολα, πρακτικά και έχουν εκείνη τη σπιτική απλότητα που κάνει τη διαφορά, ειδικά όταν τα φτιάχνεις με αγνά υλικά και χωρίς περιττές υπερβολές. Θα γίνουν ανάρπαστα!

Υλικά για αφράτα τυροπιτάκια


Για τη ζύμη

  • 1 κούπα γάλα
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • Περίπου 3,5 κούπες αλεύρι ολικής άλεσης
  • Λίγο αλάτι

Για τη γέμιση
  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 200 γρ. φέτα
  • 1 αυγό
  • 1 αυγό για το άλειμμα πριν το ψήσιμο


Συνταγή για αφράτα τυροπιτάκια


  •  Ξεκινάς ανακατεύοντας σε ένα μπολ το γάλα, το ελαιόλαδο, το αυγό, τη μαγιά και το αλάτι.
  • Προσθτεις σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνεις μέχρι να έχεις μια μαλακή, ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  • Τη σκεπάζεις και την αφήνεις να ξεκουραστεί.
  • Ετοιμάζεις τη γέμιση ανακατεύοντας το ανθότυρο, τη φέτα και το αυγό.
  • Ανοίγεις τη ζύμη, τη χωρίζεις σε μικρά κομμάτια, γεμίζεις και κλείνεις τα τυροπιτάκια στο σχήμα που προτιμάς.
  • Τα τοποθετείς σε ταψί, τα αλείφεις με το αυγό και τα ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν όμορφα.