Αυγά βραστά μπορείς άνετα να φτιάξεις και στο air fryer και μάλιστα πολύ εύκολα, χωρίς νερό και χωρίς πολύ κόπο και χρόνο. Το air fryer που χρησιμοποιείς για πατάτες, κοτόπουλο και ζεστά σάντουιτς μπορεί να σου δώσει τέλεια αυγά, χωρίς κατσαρόλες, χωρίς νερό και χωρίς… νεύρα. Ο ζεστός αέρας «μαγειρεύει» το αυγό ομοιόμορφα, μειώνοντας σημαντικά τις αστοχίες. Θέλεις μελάτο, μέτριο ή σφιχτό αυγό; Αρκεί να ρυθμίσεις σωστά χρόνο και θερμοκρασία.

Πως θα βράσεις αυγά στο air fryer


Το βράσιμο του αυγού στο air fryer χρειάζεται λιγότερη προετοιμασία και λιγότερο κόπο. Ξέχνα το γέμισμα της κατσαρόλας, την αναμονή να βράσει το νερό και το συνεχές τσεκάρισμα του ρολογιού. Στο air fryer:


  • Δεν χρειάζεται προθέρμανση
  • Δεν χρειάζεται νερό
  • Δεν χρειάζεται επίβλεψη
  • Τοποθετείς τα αυγά στο καλάθι, ρυθμίζεις χρόνο και… τέλος.

Καθαριότητα σε χρόνο μηδέν


Μετά το βράσιμο αυγών στην κατσαρόλα, πάντα κάτι μένει: άλατα, σταγόνες νερού, πιτσιλίσματα. Στο air fryer, ο καθαρισμός είναι σχεδόν ανύπαρκτος – ένα γρήγορο σκούπισμα αρκεί.

Λιγότερα σπασμένα αυγά

Τα αυγά στο νερό χτυπιούνται μεταξύ τους, ειδικά σε έντονο βρασμό. Στο air fryer μένουν ακίνητα, μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο να σπάσουν κατά το μαγείρεμα.


Πιο εύκολο ξεφλούδισμα

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα: όταν χρησιμοποιείται χαμηλή θερμοκρασία, τα αυγά του air fryer ξεφλουδίζονται ευκολότερα σε σχέση με όσα έχουν βράσει σε καυτό νερό. Ένα γρήγορο πέρασμα σε κρύο νερό μετά το ψήσιμο κάνει τη διαφορά.

Πόσο χρόνο χρειάζονται;


Σε θερμοκρασία περίπου 130–150°C:

Μελάτο αυγό: 7–8 λεπτά

Μέτριο: 9–10 λεπτά

Σφιχτό αυγό: 15–17 λεπτά

Αμέσως μετά, τα βυθίζεις σε κρύο νερό για να σταματήσει το μαγείρεμα.

Το βράσιμο αυγών στην κατσαρόλα δεν είναι λάθος – απλώς δεν είναι πια απαραίτητο. Το air fryer προσφέρει ευκολία, σταθερό αποτέλεσμα, λιγότερο καθάρισμα και μηδενικό άγχος. Αν το έχεις ήδη στον πάγκο της κουζίνας σου, ίσως ήρθε η ώρα να του αναθέσεις και αυτό το… παραδοσιακό καθήκον. Η κατσαρόλα μπορεί να ξεκουραστεί. Το air fryer έχει αναλάβει.