Χριστουγεννιάτικο χοιρινό με δαμάσκηνα
Πεντανόστιμη συνταγή
Πως θα φτιαξετε εύκολα ένα υπέροχο, χριστουγεννιάτικο χοιρινό με δαμάσκηνα
Με κρασί μαυροδάφνης, κονιάκ, μέλι, γαρίφαλλο και μερικά ακόμα υπέροχα υλικά φτιάχνεις μοσχομυριστό, χριστουγεννιάτικο χοιρινό με δαμάσκηνα, που θα λατρέψουν όλοι οι καλεσμένοι σου. Πως θα το φτιάξεις; Ακολουθεί η συνταγή.
Υλικά για χριστουγεννιάτικο χοιρινό με δαμάσκηνα
Για το χοιρινό- 2 κιλά χοιρινό μπούτι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 350 γρ. δαμάσκηνα
- 300 ml κρασί, μαυροδάφνη
- 200 ml ζωμό λαχανικών
- 100 ml κονιάκ
- 6 κόκκους μπαχάρι
- 3 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 2 ξυλάκια κανέλας
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 σκ. σκόρδο, κομμένες σε φέτες
- ¼ κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο
- 1 κιλό κρεμμύδια, κομμένα σε χοντρές φέτες
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Συνταγή για χριστουγεννιάτικο χοιρινό με δαμάσκηνα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το χοιρινό σε δόσεις και το θωρακίζουμε από όλες τις πλευρές.
- Μόλις πάρει σκούρο χρώμα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ελαφρώς.
- Σε μια γάστρα, τοποθετούμε το χοιρινό, τα κρεμμύδια, όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
- Ψήνουμε στον φούρνο το χοιρινό σκεπασμένο, για 2 ώρες.
- Σερβίρουμε το χοιρινό ζεστό.
En