Αυτό το φαγάκι είναι υπέροχο και πεντανόστιμο. Η χοιρινή τηγανιά, αν είναι ζουμερή, αποτελεί μια πολύ καλή ιδέα τόσο για ένα εξαιρετικό ορεκτικό, όσο και για κυρίως πιάτο. Φτιάξτε το και καλή σας όρεξη!

Υλικά για χοιρινή τηγανιά χωρίς περιττά

  • 800 γρ. χοιρινό λαιμό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 250 γρ. λευκό κρασί
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 200 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. ξερή ρίγανη
  • 1 κ.σ. κοφτή μουστάρδα
  • 1 κ.γ. μέλι


Για το σερβίρισμα

  • τηγανητές πατάτες
  • φέτες λεμονιού
  • φρέσκια ρίγανη

Συνταγή για χοιρινή τηγανιά χωρίς περιττά


  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Κόβουμε τον χοιρινό λαιμό σε κομμάτια περίπου 2 εκ. και τον προσθέτουμε στο τηγάνι.
  • Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 3–4 λεπτά, μέχρι το κρέας να πάρει ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να βγάλει τα αρώματά του.
  • Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το νερό, σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
  • Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε τη ρίγανη, τη μουστάρδα και το μέλι, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σερβίρουμε το χοιρινό ζεστό, συνοδεύοντας με τραγανές τηγανητές πατάτες, φέτες λεμονιού και λίγη φρέσκια ρίγανη για έξτρα άρωμα.