Με βούτυρο αγελάδος, μαχλέπι, πορτοκάλι και μαστίχα σκόνη θα φτιάξετε φέτος την πιο νόστιμη βασιλόπιτα για την Πρωτοχρονιά. Το αγαπημένο γλυκό της πρώτης μέρας του χρόνου με αυτή τη συνταγή θα γίνει αφράτο και λαχταριστό! Καλή επιτυχία!

Υλικά για βασιλόπιτα χωρίς ζυγαριά


  • 1 κούπα λιωμένο Βούτυρο Αγελάδος (160 γρ.)
  • 2 κούπες ζάχαρη (340 γρ.)
  • 3 κούπες φυσικός χυμός πορτοκάλι (570 γρ.)
  • 4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει (500 γρ.)
  • 100 γρ. Τρούφα κουβερτούρας
  • Ξύσμα πορτοκάλι
  • 2 μέτρια αυγά
  • 2 βανιλίνες
  • 1 κ.γ. μαχλέπι
  • 1/2 κ.γ. κάρδαμο
  • 1/4 κ.γ. μαστίχα σκόνη



Για το γλάσο και το στόλισμα

  • 400 γρ. Λιωμένη Λευκή κουβερτούρα + 2 κ.σ. ηλιέλαιο
  • Τριμμένο φιστίκι Αιγίνης
  • Φόρμα 26 εκ.


Συνταγή με βασιλόπιτα χωρίς ζυγαριά


  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το λιωμένο Βούτυρο Αγελάδος, το φυσικό χυμό πορτοκάλι, τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το ξύσμα, τις βανιλίνες, τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα μέχρι μα έχουμε ένα λείο μείγμα.
  • Προσθέτουμε τη τρούφα κουβερτούρας ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα σε αποσπώμενη αλευροβουτυρωμένη φόρμα 26 εκ.
  • Προσθέτουμε το φλουρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170°C για 60 με 65 λεπτά.
  • Την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και έπειτα την αναποδογυρίζουμε σε σχάρα.
  • Λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα μαζί με το ηλιέλαιο και καλύπτουμε ομοιόμορφα εξωτερικά τη Βασιλόπιτα.
  • Γαρνίρουμε γύρω γύρω με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και γράφουμε με άλειμμα πραλίνας τις ευχές για το νέο έτος.
  • Κόβουμε και απολαμβάνουμε.