Τα Χριστούγεννα είναι συνδεδεμένα με τις γνώριμες γεύσεις της παράδοσης, αλλά και με την ανάγκη να τις δούμε αλλιώς. Σε αυτό το πνεύμα, ο Δημήτρης Μακρυνιώτης προτείνει έναν εναλλακτικό χριστουγεννιάτικο κορμό με κουραμπιέδες, που μετατρέπει το κλασικό βουτυράτο γλυκό σε μια εντυπωσιακή σοκολατένια σύνθεση.

Ο κορμός δεν απαιτεί ψήσιμο, ετοιμάζεται εύκολα και κερδίζει τις εντυπώσεις τόσο οπτικά όσο και γευστικά. Οι κουραμπιέδες αποτελούν τη βάση του γλυκού, προσφέροντας τραγανή υφή και έντονο άρωμα βουτύρου και αμυγδάλου, ενώ η σοκολάτα και η κρέμα συμπληρώνουν το αποτέλεσμα με πλούσια, βελούδινη αίσθηση. Είναι ένα γλυκό φίνο και απόλυτα εορταστικό, που αποδεικνύει πως τα αγαπημένα χριστουγεννιάτικα γλυκά μπορούν να «ξανασυστηθούν» με φαντασία, χωρίς να χάνουν τον χαρακτήρα τους.

Kορμός με κουραμπιέδες: Τα βασικά υλικά της συνταγής

Για την παρασκευή του κορμού θα χρειαστείτε βούτυρο αγελάδος, ζάχαρη άχνη, βρασμένα ή γλασέ κάστανα, κουραμπιέδες, κακάο και κονιάκ, υλικά που δένουν αρμονικά και δημιουργούν ένα αποτέλεσμα πλούσιο, ισορροπημένο και ιδανικό για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.