ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα 

Για τη συνταγή
1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο από μπούτι
1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένες ντομάτες ή ντομάτες κον κασέ
1 φύλλο δάφνης
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο
1/4 φλιτζάνι μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κουτ.γλυκ. αλάτι
1 κουτ.γλυκ. πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζετε το αλεύρι, ½ κ.γ. αλάτι και ½ κ.γ. πιπέρι σε μια σακούλα μαγειρικής την κουνάτε λίγο, έτσι ώστε να αναμειχθούν τα υλικά και έπειτα προσθέτετε το κοτόπουλο. Κλείνετε ξανά τη σακούλα και τη ταρακουνάτε για να καλυφτεί το κοτόπουλο με το μείγμα από το αλεύρι, παντού.

2. Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι πολύ καλά. Ρίχνετε το μισό κοτόπουλο και το σοτάρετε για 3 λεπτά μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Το τοποθετείτε σε ένα μπολ όταν ετοιμαστεί. Βάζετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και επαναλάβετε τη διαδικασία με το υπόλοιπο κοτόπουλο, το οποίο και αφαιρείτε στη συνέχεια από το τηγάνι.

3. Προσθέτετε το κρεμμύδι στο τηγάνι και το σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει, για 2 λεπτά περίπου. Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμα. Προσθέτετε τις ντομάτες, τη δάφνη και μαγειρεύετε για 2 λεπτά ακόμα περίπου.

4. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ξαναβάζετε το κοτόπουλο στο τηγάνι μαζί με το ζωμό κοτόπουλο, ½ κ.γ. αλάτι, ½ κ.γ. πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνετε να φτάσει στο σημείο βρασμού και στη συνέχεια χαμηλώνετε τη θερμοκρασία για να σιγοβράσει, με κλειστό το καπάκι για 10 λεπτά. Προσθέτετε, τέλος, τον μαϊντανό και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 1 λεπτό ακόμα. Αφαιρείτε το φύλλο της δάφνης και σερβίρετε.


ΧΡΗΣΙΜΟ
Αντί για μαϊντανό μπορείτε να βάλετε λίγη φρέσκια ρίγανη που του ταιριάζει πολύ.