ΥΛΙΚΑ

- 250 γρ. αλεύρι
- 4 γρ. μαγιά ξερή
- 160 ml. γάλα
- 70 γρ. βούτυρο
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1 κάψουλα βανίλιας
- 50 γρ. βούτυρο
- 4-5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, χλιαρό και προσθέτουμε την μαγιά.

Ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά και αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 10 περίπου λεπτά να φουσκώσει το μείγμα. Έπειτα προσθέτουμε μέσα στο μείγμα το βούτυρο λιωμένο. Μέσα στο αλεύρι προσθέτουμε την βανίλια και το κοσκινίζουμε.

Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι στο μείγμα. Μετά ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ελαστική ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια, την αφήνουμε σκεπασμένη για 50 περίπου λεπτά, σε ζεστό σημείο. Λιώνουμε ελαφρά το υπόλοιπο βούτυρο.
Ανοίγουμε την ζύμη σε ορθογώνιο λεπτό φύλλο με την βοήθεια ενός πλάστη.

Αλείφουμε με ένα πινέλο όλη την επιφάνεια της ζύμης με το βούτυρο, πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και την κανέλα. Τυλίγουμε σε ρολό, φτιάχνουμε μια πλεξούδα κι έπειτα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα και ψήνουμε σε μεσαία θερμοκρασία για 1 ώρα περίπου