Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 πράσινη σαλάτα
3 λιαστές ντομάτες
1 μικρή σγουρή σαλάτα
100 γραμμάρια αγελαδινό τυρί
1 ματσάκι τρυφερή ρόκα
100 γραμμάρια λευκό τυρί
12 μικρά κριθαρένια παξιμάδια
2 κουταλιές της σούπας πολτό ελιάς
2 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ξερός βασιλικός
αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα σαλατικά.
Γεμίζουμε το νεροχύτη με νερό και τα βάζουμε μέσα κλέινοντας το καπάκι του νεροχύτη.

Αφού μείνουμ λίγα λεπτά αφαιρούν το καπκάκι ώστε να φύγει το νερό.
Τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό.

Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Μουσκεύουμε τα παξιμάδια.

Στραγγίζουμε τις λιαστές ντομάτες από το λάδι τους και τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Βάζουμε τις ντομάτες στο πολυμίξερ μαζί με τον πολτό ελιάς, το μπαλσάμικο, το ελαιόλαδο και το βασιλικό.

Προσθέτουμε λίγο αλάτι,τα χτυπάμε όλα μαζί και τα πολτοποιούμε.
Τρίβουμε τα τυριά.

Μεταφέρουμε σε μια σαλατιέρα τα κομμένα σαλατικά ,ρίχνουμε από πανω το ντρέσινγκ και στη συνέχεια τα τριμμένα τυριά και τα παξιμάδια και σερβίρουμε.