Μια συνταγή που αναδεικνύει το απλό τοστ σε υπέροχο οπτικά και γευστικά έδεσμα, αλλά και σε πλήρη τροφή, εφόσον περιλαμβάνει και αβγό. 


Υλικά συνταγής
6 φέτες τυρί του τοστ
6 φέτες ζαμπόν
6 φέτες τυρί τσένταρ
3 αβγά χτυπημένα
2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
λίγο βούτυρο για άλειμμα [*]
λάδι για το τηγάνισμα (ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο)

Εκτέλεση συνταγής

Με τη βοήθεια ενός πλάστη ή ενός ποτηριού, ισιώνουμε και λεπταίνουμε τις φέτες του τοστ. Τις αλείφουμε με βούτυρο [*], τοποθετούμε επάνω μια φέτα τυρί του τοστ, μετά μια ζαμπόν και τέλος μια φέτα τυρί τσένταρ. Τυλίγουμε σε ρολά και τα σταθεροποιούμε με τη βοήθεια οδοντογλυφίδας.

Σε βαθύ πιάτο χτυπάμε τα αβγά και σε δεύτερο βαθύ πιάτο βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά. Βουτάμε τα ρολά πρώτα στα χτυπημένα αβγά, να καλυφθούν καλά και μετά στην τριμμένη φρυγανιά και πάλι να καλυφθούν καλά.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι. Τοποθετούμε κάθε ρολό στο τηγάνι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας. Τα σερβίρουμε ζεστά, ολόκληρα ή κομμένα στη μέση ή σε περισσότερα κομμάτια για μεζέ.

Εναλλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, να βάλουμε το ένα από τα δύο τυριά ή αντί για φέτες το τυρί τσένταρ να το κόψουμε σε μακρόστενα μπαστουνάκια.


[*] Σε ξένα site στη συνταγή προτείνεται αντί για βούτυρο να αλείφουμε εσωτερικά ή εξωτερικά το τοστ με μαρμελάδα της αρεσκείας μας και μετά κανονικά αβγό, φρυγανιά κ.λπ. Δεν το έχω δοκιμάσει. 

Πηγή: sintayes.gr