Υλικά

50 γρ. βούτυρο λιωμένο
7 γρ. ξηρή μαγιά (χωρίς γλουτένη)
100 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κρόκοι αυγού+1 για άλειμμα
180 γρ. γάλα
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
400 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
1 πρέζα αλάτι
½ κ.γ μαστίχα σε σκόνη
½ κ.γ μαχλέπι σε σκόνη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ (χωρίς γλουτένη)
100 γρ. αμύγδαλο φιλέ
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κλασσική, λιωμένη
100 γρ. λευκή κουβερτούρα, λιωμένη

Μέθοδος Εκτέλεσης


Βάζουμε το βούτυρο στον κάδο του μίξερ μαζί με τη μαγιά και τη ζάχαρη άχνη. Χτυπάμε με τον γάντζο για 5-7 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Προσθέτουμε τους κρόκους, το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη μαστίχα, το μαχλέπι, το ξύσμα από πορτοκάλι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το μείγμα των στερεών σε δόσεις μέχρι να έχουμε μία ελαστική και εύπλαστη ζύμη.
Αφαιρούμε τη ζύμη από το μίξερ και μεταφέρουμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ για 1-1,5 ώρα μέχρι να φουσκώσει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175οC.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε έναν αλευρωμένο πάγκο και χωρίζουμε σε 3 ίσα μέρη. Ανοίγουμε τα κομμάτια της ζύμης σε 3 ίσα κορδόνια και πλέκουμε μία πλεξούδα ώστε να φτιάξουμε το τσουρέκι.
Μεταφέρουμε το τσουρέκι σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού το τσουρέκι. Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε το τσουρέκι να κρυώσει εντελώς πάνω σε μία σχάρα.
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού ρίχνουμε τις σοκολάτες πάνω από το τσουρέκι και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ: akispetretzikis.com