Συστατικά

Για τη βάση

100 γρ. καρύδια
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
150 γρ. μπισκότα τύπου digestive
60 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Για την κρέμα

600 γρ. πουρέ γλυκοπατάτας
700 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 αυγά μέτρια
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
1 ½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη
½ κ.γ. τζίντζερ
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το σερβίρισμα

1 κ.σ. μέλι
καρύδια
φύλλα δυόσμου
1 κ.γ. κανέλα

Μέθοδος Εκτέλεσης


Για τη βάση

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα καρύδια, την κρυσταλλική ζάχαρη, τα μπισκότα, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και χτυπάμε πολύ καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Όταν είναι έτοιμο, μεταφέρουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα 25 εκ. με αποσπώμενη βάση.
Απλώνουμε το μείγμα και το πιέζουμε πολύ καλά με τα χέρια μας για να κολλήσει στη βάση. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ψυγείο.

Για την κρέμα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε τον πουρέ γλυκοπατάτας και τον αφήνουμε να ζεσταθεί για 5 λεπτά. Όταν λιώσει αφαιρούμε από τη φωτιά και τον αφήνουμε να κρυώσει.
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη. Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να σπάσει η ζάχαρη.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Όταν ενσωματωθούν τα αυγά στο μείγμα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την κανέλα σε σκόνη, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο, το κορν φλάουρ, το εκχύλισμα βανίλιας και τον πουρέ γλυκοπατάτας.
Χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Αφαιρούμε το μείγμα από το μίξερ. Παίρνουμε το σύρμα και ανακατεύουμε πολύ καλά γιια να ενωθούν όλα τα υλικά. Προσέχουμε να πάρουμε όλο το μείγμα από τις άκρες και τη βάση του μπολ.
Αφαιρούμε τη βάση του cheesecake από το ψυγείο και μεταφέρουμε το μείγμα μέσα στη στρογγυλή φόρμα.
Ψήνουμε για 40-50 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε τουλάχιστον 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου για να κρυώσει.
Βάζουμε το μέλι, τα καρύδια, τα φύλλα δυόσμου, πασπαλίζουμε με την κανέλα και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com