Συστατικά


Για τα cupcake

140 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
½ κ.γ. σόδα
¼ κ.γ. αλάτι
120 γρ. βραστό νερό
40 γρ. κακάο
60 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 κ.σ. σκόνη στιγμιαίο καφέ
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
120 γρ. κρέμα γάλακτος
120 γρ. σπορέλαιο
2 αυγά
1 κ.γ. βανίλια σιρόπι

Για το frosting τυριού

250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
500 γρ. ζάχαρη άχνη
400 γρ. τυρί κρέμα
1 κ.γ. βανίλια σιρόπι

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα cupcake

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Βουτυροαλευρώνουμε 12 φορμάκια ή βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια για cupcake.
Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε ένα μπολ με ζεστό νερό. Ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα και ρίχνουμε μέσα το κακάο και τον καφέ. Ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και το σπορέλαιο. Προσθέτουμε μέσα και τα αυγά και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Ρίχνουμε και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Tέλος ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Χωρίζουμε το μείγμα μας σε ίσα μέρη στα φορμάκια μέχρι τα 2/3 τους. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Αφήνουμε τα cupcake να κρυώσουν μέσα στα φορμάκια για δέκα λεπτά. Τα αφαιρούμε από τις φόρμες και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 1 ώρα.

Για τo frosting τυριού

Στον κάδο του μίξερ με το φτερό χτυπάμε το βούτυρο για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
Ρίχνουμε σιγά σιγά την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε και το τυρί κρέμα με το σιρόπι βανίλιας και απλά ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε τη γέμιση σε ένα κορνέ και στολίζουμε τα cupcake μας.

Για τη διακόσμηση

Διακοσμούμε με χριστουγεννιάτικες μαρέγκες.

Πηγή: akispetretzikis.com