Συστατικά
Για τα buns

120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
240 γρ. βραστό νερό
80 γρ. κακάο
2 κ.σ. σκόνη στιγμιαίο καφέ
240 γρ. κρέμα γάλακτος
240 γρ. σπορέλαιο
4 αυγά μέτρια σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
280 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. σόδα
½ κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση

200 γρ. λευκή σοκολάτα, λιωμένη
250 γρ. κρέμα γάλακτος, κρύα
Για το σερβίρισμα

100 γρ. σαντιγί
50 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα buns

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160˚C στον αέρα.
Βουτυροκακαώνουμε 6 στρογγυλές φόρμες 11 εκ. με αποσπώμενο πάτο.
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το βραστό νερό. Ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός για να λιώσει η σοκολάτα και ρίχνουμε μέσα το κακάο και τον καφέ. Ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το σπορέλαιο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε και τα αυγά, τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Μοιράζουμε το μείγμα μας στις φόρμες καλύπτοντας τα 3/4 του ύψους τους.
Ψήνουμε για 40 λεπτά.
Αφήνουμε τα cakes να κρυώσουν μέσα στις φόρμες και στη συνέχεια αφαιρούμε από τις φόρμες και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Για τη γέμιση

Κρατάμε τη λευκή σοκολάτα χλιαρή.
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος με το σύρμα μέχρι να γίνει σαντιγί, να έχει τη υφή γιαουρτιού.
Αφαιρούμε από το μίξερ και προσθέτουμε τη λευκή σοκολάτα.
Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Για τη διακόσμηση

Βάζουμε το ένα κέικ σαν βάση.
Γεμίζουμε με τη γέμιση και καπακώνουμε με το δεύτερο κέικ.
Διακοσμούμε με τη σαντιγί.
Διακοσμούμε με τη λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζουμε με τα καρύδια.

ΠΗΓΗ:akispetretzikis.com