Υλικά

Γάλα 1 κιλό (ζεστό)
Αυγά 4 (μόνο τους κρόκους)
Ζάχαρη 200 γρ.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 15 γρ.
Ρυζάλευρο 15 γρ.
Πορτακάλια 2 μεγάλα (χυμό και ξύσμα)


Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το ρυζάλευρο, το ξύσμα πορτοκαλιού και τους κρόκους αυγών και τα χτυπάμε καλά με το σύρμα. Συμπληρώνουμε το ζεστό γάλα σταδιακά να απορροφηθεί όλο και βράζουμε για 5 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Προσθέτουμε και τον χυμό πορτοκαλιού ανακατεύοντας καλά και αφού πήξει γεμίζουμε μπολάκια ή ποτήρια (περίπου 6 μερίδες) και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν σερβίρουμε.