Υλικά

1/2 λάχανο κομμένο σε φέτες και μετά σε κομματάκια μετρίου μεγέθους
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα στο multi
3 κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ
3 φλιντζάνια του τσαγιού ρύζι
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο

Οδηγίες

Καθαρίζουμε το λάχανο από το κοτσάνι, το κόβουμε, το πλένουμε καλά και το αφήνουμε να στραγγίσει.

Σε μια πλατιά κατσαρόλα σωτάρουμε καλά το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και όταν ξανθύνει αρκετά προσθέτουμε το λάχανο και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.

Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό μας και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μελώσει μαζί με το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και σωτάρουμε καλά μέχρι να διαλυθεί.

Ρίχνουμε στο φαγάκι μας 2 ποτήρια ζεστό νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιεί τα υγρά του και να μισοβράσει το λάχανο.

Δοκιμάζουμε το φαγητό μας στο αλάτι και προσθέτουμε το ρύζι.

Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε έξτρα καυτό νερό στο φαγητό μας και αφήνουμε το ρύζι να μαγειρευτεί για 10 λεπτά περίπου.

Προσέχουμε το φαγητό μας να έχει ζουμάκι πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, γιατί θα το αφήσουμε άλλα 10 λεπτά σκεπασμένο να φουσκώσει.

Σερβίρουμε ζεστό με μπόλικο λεμονάκι.