Αρακάς με αγκινάρες
n8t8ypk4hnu4s5qgi6nu
Γεύσεις

Αρακάς με αγκινάρες

Ένα εύκολο και νόστιμο, σαρακοστιανό φαγητό.

Υλικά συνταγής

Αρακάς καθαρισμένος, φρέσκος ή κατεψυγμένος: 1.000 γρ.
Αγκινάρες καθαρισμένες, φρέσκες ή καατεψυγμένες: 600 γρ.
Ελαιόλαδο: 2/3 του φλιτζανιού
Φρέσκα κρεμμυδάκια: 3 ψιλοκομμένα
Ξερό κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο
Νερό ή ζωμός λαχανικών: 1 φλιτζάνι
Φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος: 2-3 κουταλιές της σούπας
Αλάτι, πιπέρι: όσο θέλετε
Χυμός λεμονιού: από 1 λεμόνι


Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον αρακά και τις αγκινάρες για 6’-7’. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, 1 φλιτζάνι νερό ή ζωμό λαχανικών και τα ανακατεύετε.

Μόλις αρχίσουν να βράζουν, σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε την ένταση της εστίας στο μισό και σιγοβράζετε για 30’ περίπου, μέχρι το φαγητό να μείνει με τη σάλτσα του. Λίγο πριν κατεβάσετε από τη φωτιά, «σβήνετε» με το χυμό λεμονιού, προσθέτετε τον άνηθο και ανακατεύετε. 

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα