Χταπόδι κρασάτο
b4rwllnkciscsvhmepid
Γεύσεις

Χταπόδι κρασάτο

Mε κόκκινο κρασί και ψημένο στον φούρνo.

ΥΛΙΚΑ

1 χταπόδι ολόκληρο (1 κιλό περίπου) φρέσκο ή κατεψυγμένο
2 φύλλα δάφνης
3 σκελίδες σκόρδο ακαθάριστο
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο 
1 φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο κρασί
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε το χταπόδι, καθαρίζουμε το κεφάλι, χωρίζουμε τα πλοκάμια του και το ξεπλένουμε σε τρεχούμενο νερό.

Χωρίς να το στραγγίσουμε, το βάζουμε σε ένα μπολ, περιχύνουμε με το κρασί και το αφήνουμε για μισή ώρα να μαριναριστεί.

Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζουμε μέσα το ελαιόλαδο, το χταπόδι, τη δάφνη, το πιπέρι και το σκόρδο. Εάν το χταπόδι είναι νωπό δεν ρίχνουμε αλάτι, ενώ αν είναι κατεψυγμένο προσθέτουμε ελάχιστο.

Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο έτσι ώστε να εφαρμόζει πολύ καλά και να μην μπαίνει αέρας.

Το ψήνουμε για 50 λεπτά στους 180C. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος δεν το ξεσκεπάζουμε.

Μετά το τέλος του χρόνου ψησίματος, το ξεσκεπάζουμε και το σερβίρουμε ζεστό, πασπαλισμένο με λίγη ρίγανη και ελαιόλαδο.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα