Υλικά

Κομμάτια στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιέ,

8 φέτες ψωμί της αρεσκείας σας (χωριάτικο, ολικής),

8 φέτες ντομάτας,

4 φέτες μπέικον ή καπνιστή γαλόπουλα (σοταρισμένες ελαφρά στο τηγάνι),

1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος,

1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικός ψιλοκομμένος,

¾ του φλιτζανιού του τσαγιού μαγιονέζα,

3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι,

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα,

λίγο άσπρο πιπέρι, λίγο βούτυρο

Εκτέλεση

Αναμειγνύετε σε ένα μπολ τη μαγιονέζα με το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μαϊντανό, το βασιλικό και το γιαούρτι.

Προσθέτετε και λίγο άσπρο πιπέρι και χτυπάτε το μείγμα με το πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σε ένα τηγάνι ψήνετε με λίγο βούτυρο τις μπουκιές κοτόπουλου περίπου 8'-10' ανακατεύοντάς τις.

Ψήνετε αν θέλετε τα ψωμάκια για λίγο στην τοστέρια.

Τα αλείφετε με λίγη σάλτσα, τους μοιράζετε το μπέικον ή τη γαλοπούλα, στη συνέχεια το κοτόπουλο, τις φέτες ντομάτας και την υπόλοιπη σάλτσα μαγιονέζας και σερβίρετε.