Υλικά

10 - 12 μερίδες
2 πακέτα μπισκότα σοκολατένια γεμιστά
125 γρ. βούτυρο
10 Φράουλες
4 κ.σ. ζάχαρη
3-4 κ.σ. νερό
1 καραμελωμένο ζαχαρούχο
1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής
400 ml φρέσκο γάλα για την κρέμα


Οδηγίες

Για τη βάση:

Ξεκινάμε βάζοντας τα μπισκότα στο μπλέντερ εκτός απο 2-3 που τα κρατάμε για το τέλος. Αφού τα τρίψουμε τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.

Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στα μπισκότα. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μίγμα στην πιατέλα. Με ένα κουτάλι απλώνουμε για να πάει παντού πιέζοντας προς τα κάτω. Αφού τελειώσουμε το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να παγώσει.

Για τις φράουλες:

Πλένουμε καλά τις φράουλες και αφαιρούμε τα κοτσάνια.

Τις κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και 3-4 κ.σ. νερό. Βράζουμε για 10' - 12' περίπου, αφαιρούμε απο τη φωτιά και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Για το ζαχαρούχο:

Υπάρχει στο super market έτοιμο καραμελωμένο ζαχαρούχο. Αν δεν βρούμε παίρνουνε ένα κανονικό ζαχαρούχο, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα σκεπάζοντας το μέχρι πάνω με νερό και το αφήνουμε να βράσει 2 μισή ώρες περίπου. Όσο βράζει προσθέτουμε νερό για να μείνει σκεπασμένο.

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το περιεχόμενο του φακέλου και προσθέτουμε το γάλα. Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρέμα.

Για τη συναρμολόγηση:

Βγάζουμε απο το ψυγείο το μπισκότο και με ένα κουτάλι ρίχνουμε απο πάνω τις μισές φράουλες. Πάνω απο τις φράουλες αδειάζουμε το ζαχαρούχο και το απλώνουμε. Αφού το απλώσουμε ρίχνουμε τις υπόλοιπες φράουλες. Ρίχνουμε και την κρέμα ζαχαροπλαστικής και την απλώνουμε ομοιόμορφα.

Τέλος τρίβουμε με τα χέρια μας τα μπισκότα που κρατήσαμε και διακοσμούμε.