Υλικά

15 μερίδες
1 κουτι Λαζάνια 
1,5 κιλό κιμά
1 κουτί μπεσαμέλ έτοιμη
1/2 κγ κανέλα
2 φύλλα δάφνης,
1 πρέζα γαρύφαλλο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1/2 κγ αλάτι
200 γρ πελτέ
1/2 κγ πιπέρι,
1 μεγάλο κρεμμύδι
100 γρ. ελαιόλαδο
Τυρί τριμμένο...όσο προτιμάτε
Λίγο βούτυρο για να αλείψετε το ταψι σας


Οδηγίες

Βουτυρωνω ένα μεγάλο ταψι.

Για τον κιμά, βάζω σε κατσαρόλα το λαδι να ζεσταθεί. Κοβω το κρεμμύδι σε πολύ μικρά κομματάκια και τα σοτάρω ελαφρά στο ζεστό λάδι.

Προσθέτω τον κιμά και τον ανακατεύω να "ψηθεί" ελαφρα απ όλες τις πλευρές. Αφού σωταριστεί κι ο κιμάς, ρίχνω μισό ποτήρι νερό και τον πελτέ και ανακατεύω καλά.

Προσθέτω τα μπαχαρικά μου και βάζω τόσο νερό ώστε να καλυφθει ο κιμάς. Χαμηλώνω μέτρια τη φωτιά και μαγειρεύω τον κιμά. Δεν τον αφήνω να στύψει εντελώς.

Απλώνω μια σειρά λαζάνια στον πάτο του βουτυρομένου ταψιου. Το ένα να πατά πάνω στο άλλο.

Απλώνω τον κιμά μια σειρά και τον πασπαλίζω με τυρί τριμμένο παντού. Προσθέτω την μπεσαμέλ σιγά σιγά σε όλη την επιφάνεια πάνω απο τον κιμα. Επαναλαμβάνω τη διαδικασια για τον δεύτερο πάτο. Λαζάνια-κιμάς- μπεσαμέλ και κλείνω με τυρι τριμμένο, ώστε όλη η επιφάνεια να είναι άσπρη.

Εχω προθερμάνει τον φούρνο μου 180 εως 200 βαθμούς, στον αέρα και ψήνω για 45 λεπτα μέχρι να ροδοκοκκινήσει επάνω.