Υλικά

1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια, συν περισσότερο για το τηγάνι
⅓ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν περισσότερο για τηγάνι
250 γραμ. γλυκόπικρη σοκολάτα ψιλοκομμένη 
1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για το γλάσο

250 γραμ.γλυκόπικρη σοκολάτα (τουλάχιστον 70% κακάο), ψιλοκομμένη 
¼ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί

Εκτέλεση

Προθερμάνουμε το φούρνο στους 190 C °. Γεμίζουμε μέχρι τη μέση ένα μεγάλο τηγάνι με νερό και στο εσωτερικό του τοποθετούμε ένα μικρότερο τηγάνι. Μέσα σε αυτό, λιώνουμε τη τη ζάχαρη, το βούτυρο και τη σοκολάτα μέχρι να λιώσουν. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά και προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας μέχρι να γίνει αφρός. Μειώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το αλάτι και το ⅓ φλιτζάνι αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.

Το αδειάζουμε σε αλευρωμένη φόρμα και το ψήνουμε για 55-65 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Ξαναβάζουμε καθαρό το μικρό τηγάνι μέσα στο μεγάλο με το νερό και λιώνουμε το βούτυρο, το αλάτι και τη σοκολάτα ανακατεύοντας για περίπου πέντε λεπτά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη.

Ταυτόχρονα, σε ένα μπρίκι, ζεσταίνουμε το κρασί μέχρι να φτάσει ακριβώς στο σημείο βρασμού. Βγάζουμε το τηγάνι με τη σοκολάτα από τη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί.

Ανακατεύουμε για περίπου 8 λεπτά με μία λαστιχένια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το γλάσσο. Το ρίχνουμε πάνω από το κέϊκ μετά από τουλάχιστον 3 ώρες και αφού έχει κρυώσει εντελώς.

πηγή:tastyday.gr