Υλικά

1 δόση ζύμης 

Για τη ζύμη

225 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κρόκος αυγού
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Παγωμένο νερό όσο χρειάζεται για μια ελαστική ζύμη

Για την κρέμα

2 κρόκους
500 ml φρέσκο γάλα
3 κ.σ.ζάχαρη
2 κ.σ.κορν φλάουρ
2 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
1βανίλια

Για το σερβίρισμα

250 γρ. κόκκινα φρούτα του δάσους φρέσκα

Εκτέλεση

Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο γύρω στα 20 με 25 λεπτά. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει πολύ καλά και ετοιμάζουμε την κρέμα .

Για την κρέμα, ζεσταίνουμε το μισό γάλα μαζί με το βούτυρο και τη βανίλια. Παράλληλα σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τους κρόκους, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη.

Ρίχνουμε το μείγμα του μπολ στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε ζωηρά με σύρμα, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει στο μείγμα. Μόλις πήξει το μείγμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά το ανακάτεμα μέχρι να πήξει ελαφρώς

Μόλις η κρέμα κρυώσει ελαφρώς, γεμίζουμε την τάρτα και σκορπάμε στην επιφάνεια τα κόκκινα φρούτα. Ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως για να σερβίρουμε.

πηγή:tastyday.gr