Υλικά για τάρτα γιαούρτι

Για την βάση
  • 400 γρ. μπισκότα
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. μέλι
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
Για την γέμιση
  • 250 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 γρ τυρί κρέμα
  • 150 γρ ζάχαρη άχνη
  • 150 ml γάλα
  • 15 γρ ζελατίνη σε σκόνη ή 5 φύλλα
  • 40 ml ποτό καρύδα
  • 350 γρ βύσσινο γλυκό του κουταλιού
  • ταρτα γιαουρτι

Συνταγή για τάρτα γιαούρτι

Για την βάση
  • Σπάμε ελαφρώς τα μπισκότα στο μούλτι.
  • Σε ένα μπολ βάλετε όλα τα υλικά για την κρουστά της βάσης και ανακατέψετε τα με ελαφρές κινήσεις (μη τα παρακάνετε)
  • Σε ένα ταψάκι 28εκ. διάμετρο (με αποσπώμενο πάτο) για τάρτες.
  • Με μια λαδόκολλά άπλωσε πιέζοντας καλά το μείγμα στο πάτο αλλά και στα τοιχώματα να στρωθεί μια ομοιόμορφη σε πάχος κρουστά, έτσι ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα.
  • Ψήσετε σε προ θερμασμένο φυόμενο (170ο C) και περίπου για 10 – 12 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα
  • Όταν η βάση κρυώσει τελείως θα είναι έτοιμη να την γεμίσετε με την γέμιση
Για τη γέμιση
  • Σε ένα μπολ βαλτέ το γιαούρτι μαζί με το τυρί κρέμα και κτυπήστε τα καλά να ομογενοποιηθουν
  • Σε 60 ml νερό διαλύσετε την σκόνη ζελατίνης ή βαλτε σε κρύο τα φύλλα και μετά λιώσετε τα σε 1 κ.τ.σ νερό.
  • Ζεσταίνετε το γάλα και βάλετε την διαλυμένη στο νερό ζελατίνη, ανακατέψετε καλά να ομογενοποιηθει
  • Προσθέσετε το μείγμα ζελατίνης στο μείγμα γιαουρτιού.
  • Βάλετε και το ποτό καρύδα και ανακατέψετε πολύ καλά.
  • Αδειάστε τώρα το μείγμα της γέμισης στην κρύα κρουστά τάρτας και βάλετε την σκεπασμένη με μια μεμβράνη στο ψυγείο για 6 ώρες το λιγότερο.
  • Ξεφορμάρετε την τάρτα και βάλετε την σε ένα ωραίο στρόγγυλο δίσκο.
  • Τώρα μπορείτε να απλώσετε στην επιφάνεια της το βύσσινο γλυκό του κουταλιού.
  • Αφήσετε την τάρτα πριν την κόψετε έξω από το ψυγείο για 15 λεπτά για να μπορείτε να την χωρίσετε ευκολά σε ωραία τρίγωνα κομμάτια.