Υλικά

1 λίτρο γάλα
1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
2 αυγά χτυπημένα
1 βανίλια
100 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο
ξύσμα και χυμό από ½ πορτοκάλι
ξύσμα και χυμό από ½ λεμόνι
ελαιόλαδο
κανέλα ή ζάχαρη άχνη (για πασπάλισμα)

Οδηγίες

Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε διαδοχικά τα σιμιγδάλια, τη ζάχαρη και τη βανίλια, ανακατεύοντας συνεχώς. 

Μόλις πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα ξύσματα, τους χυμούς και τα αυγά και τα ανακατεύουμε καλά με ένα αναδευτήρι. Τελευταίο ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Λαδώνουμε καλά το πυρέξ (25x35 cm) και ρίχνουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας μέσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C, μέχρι να ροδίσει (ενδεικτικά 50'). Όταν ψηθεί και κρυώσει, σερβίρουμε με την κανέλα ή τη ζάχαρη άχνη.