Υλικά

Κριθαράκι χονδρό (400γρ.)
Μεγάλες γαρίδες (16)
Ελαιόλαδο (60ml)
Κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα (2)
Κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη (1)
Πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη (1)
Τομάτα πελτέ (2 κ.σ.)
Νερό (1 λίτρο)
Σάλτσα τομάτα (200γρ.)
Μαϊντανό ψιλοκομμένο (½ ματσάκι)
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τις πιπεριές από τα σπόρια τους και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και πλένετε τον μαϊντανό και τον ψιλοκόβετε με ένα μαχαίρι κοπής.

Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Σε μια κατσαρόλα προσθέτετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και τις γαρίδες σε πολύ δυνατή φωτιά.

Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, προσθέτετε την σάλτσα τομάτας τον πελτέ και 1 λίτρο νερό. Τοποθετούμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα ταψί η μια γάστρα και προσθέτετε μέσα το κριθαράκι.

Ψήνετε στον φούρνο μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι και προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μόλις είναι ακόμα χυλωμένο το κριθαράκι προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύετε και σερβίρετε.