Παγωτό παρφέ τουρόν
Ένα εξαιρετικά φίνο επιδόρπιο και συνάμα χαρακτηριστικά ισπανικό
Το παρφέ αυτό είναι εξαιρετικά φίνο επιδόρπιο και συνάμα χαρακτηριστικά ισπανικό. Είναι εύκολο στην παρασκευή του και μοσχοβολάει αμύγδαλα και μέλι. Τη συνταγή τη βρήκα στο υπέροχο βιβλίο "Ισπανία, Εξαιρετικές γεύσεις της Μεσογείου" από τις Εκδόσεις Καστανιώτη
Το παγωτό ...εμπνέεται από το κρεμώδες μαντολάτο με το χρώμα της καραμέλας τουρόν είναι γνωστό παραδοσιακό ισπανικό γλυκό που παράγεται στην πόλη Χιχόνα, στις ακτές της Μεσογείου στα νότια της χώρας.
Υλικά
Για το παγωτό
250 γραμμ. ζάχαρη
250 γραμμ. τουρόν ( ισπανικό μαντολάτο )
9 κρόκοι αυγών
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
Για την κρεμ ανγκλαίς
500 ml γάλα
1 λουβί βανίλια
1 λεμόνι
4 κρόκοι αυγών
100 γραμμ. ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ
250 ml κρέμα γάλακτος
Για το γαρνίρισμα
φυλλαράκια δυόσμου
25 γραμμ. τριμμένα αμύγδαλα
κόκκινα μούρα
Εκτέλεση
Εκτέλεση
Για το παγωτό
Χτυπάμε με το σύρμα μέσα σε μπολ την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουμε το τουρόν, το οποίο προηγουμένως έχουμε θρυμματίσει. Χτυπάμε σε μπολ μέσα σε μπεν μαρί, τα υλικά για πέντε λεπτά μέχρι να ενωθούν καλά μεταξύ τους. Τέλος, βγάζουμε το μπολ από την μπεν μαρί και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε με σπάτουλα το μείγμα των κρόκων και το τουρόν στην κρέμα του γάλακτος και αναμειγνύουμε προσεκτικά. Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη ένα δοχείο σε σχήμα παραλληλόγραμου, το γεμίζουμε με το μείγμα μας και το αφήνουμε για τουλάχιστον τρεις ώρες στην κατάψυξη.
Για την κρέμα ανγκλέζ
Βράζουμε το γάλα με τη φλούδα του λεμονιού και το λουβί της βανίλιας. Χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ρίχνουμε το γάλα που περνάμε από σουρωτήρι. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για δύο με τρία λεπτά. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να μισοσφίξει και την προσθέτουμε στο μείγμα με τους κρόκους. Το βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο να κρυώσει.
Κόβουμε το παρφέ τουρόν σε φέτες, το τοποθετούμε σε πιάτα και χύνουμε γύρω του λίγη κρέμα ανγκλέζ. Γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου, τριμμένα αμύγδαλα και μούρα.
πηγή: tastyday.gr