Η αυθεντική Αμερικάνικη μηλόπιτα
Το πιο απολαυστικό και διαχρονικό γλυκό
Υλικά
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
120 γρ. παγωμένο βούτυρο κομμένο σε κύβους,
1 πορτοκάλι το ξύσμα,
1/3 φλ. ζάχαρη,
2 κρόκοι μεγάλων αβγών,
1 πρέζα αλάτι,
παγωτό βανίλια για να τη συνοδεύσετε (προαιρετικά).
Γέμιση
1½ κιλό (10 μέτρια περίπου) κόκκινα μήλα ξεφλουδισμένα, ξεσποριασμένα και κομμένα σε κύβους
1 φλιτζάνι ζάχαρη,
1 κουταλιά κορν φλάουερ,
1/3 φλιτζάνι σταφίδα,
1/3 φλιτζάνι χοντροκομμένη καρυδόψιχα,
1 κουταλάκι κανέλα.
Εκτέλεση
Για την Ζύμη
Βάζουμε στο μιξερ το αλεύρι, το βούτυρο, το ξύσμα του πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα χτυπάμε με διακεκομμένες κινήσεις μέχρι να γίνουν σαν ψίχουλα. Προσθέτουμε τους κρόκους και ξαναχτυπάτε για μερικά δευτερόλεπτα το μίγμα, μέχρι να γίνει μια μπάλα.
Την βγάζουμε από το μίξερ και την ζυμώνουμε λίγο με τα χέρια. Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο για να ξεκουραστεί.
Για την γέμιση:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα μήλα με την ζάχαρη και τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε μέσα το κορν φλάουερ και την κανέλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε μέσα στα μήλα την σταφίδα και την καρυδόψιχα. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει εντελώς.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°. Μοιράζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη. Στρώνουμε το εσωτερικό μιας φόρμας για τάρτες, διαμέτρου 23 εκ. με το ένα κομμάτι ζύμης . Από πάνω βάζουμε ένα αντικολλητικό χαρτί . Γεμίζουμε με όσπρια και την ψήνουμε για 15 λεπτά στο φούρνο.
Τη βγάζουμε αφαιρούμε τα όσπρια και τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Αδειάζουμε την γέμιση κρύα μέσα στην τάρτα, στρώνουμε καλά τα μήλα και την σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο ζύμης. Ψήνουμε τη μηλόπιτα στο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Τη σερβίρουμε ζεστή ή χλιαρή, συνοδεύοντάς την, (προαιρετικά) με παγωτό βανίλια.
πηγή:tastyday.gr