Υλικά

1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 καρότο ξεφλουδισμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους.
1 κομμάτι σέλερυ κομμένο σε λεπτές ροδέλες
3 κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα στο μούλτι (χωρίς να λιώσουν )
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
θυμάρι
1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί
1 πακέτο πέννες
τριμμένη κεφαλογραβιέρα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι μέχρι να κάψει καλά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφού το γυρίσουμε για λίγο, προσθέτουμε τα καρότα και το σέλερυ. Τα τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρέας και το γυρίζουμε από όλες τις πλευρές να πάρει χρώμα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει αρκετά το κρέας. Τότε, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το θυμάρι και το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό και το αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας και να «δέσει» η σάλτσα. Θα μας πάρει συνολικά περίπου δύο ώρες.

Στο μεταξύ βράζουμε νερό σε μία μεγάλη κατσαρόλα. Όταν χοχλάσει, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια, αφού αλατίσουμε το νερό. Τα αφήνουμε για όσο διάστημα αναφέρεται στη συσκευασία. Κρατάμε μία κούπα από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια, τα οποία σουρώνουμε και μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με το κρέας. Αν η σάλτσα είναι πηκτή, την αραιώνουμε με το νερό από τα βρασμένα μακαρόνια. Σερβίρουμε το πιάτο μας, αφού το πασπαλίσουμε με τριμμένη κεφαλογραβιέρα.

πηγή:tastyday.gr