Γεμιστά ρολάκια μοσχαριού με τυρί και γαλοπούλα
aprjcf1c0yniqca2hrsu
Γεύσεις

Γεμιστά ρολάκια μοσχαριού με τυρί και γαλοπούλα

Συνοδεύστε τα με πιλάφι, μακαρόνια ή πατάτες τηγανητές

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι, τρυφερό, κομμένο σε λεπτές φέτες ( κιλότο ή σπάλα )
2 κουταλιές μαϊντανός
3 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
αλάτι, πιπέρι
μία πρέζα ζάχαρη
κεφαλοτύρι ή άλλο σχετικά αλμυρό και πικάντικο τυρί τριμμένο
2 - 3 σκελίδες σκόρδο
Φρυγανιά τριμμένη
Λίγο βούτυρο
Για τη σάλτσα
1/2 κιλό ντομάτες ή 2 κουταλιές πελτές
3 κουταλιές βούτυρο ή 1/2 φλιτζάνι λάδι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το μαϊντανό, κόβουμε κομματάκια τη γαλοπούλα, τρίβουμε το τυρί, αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε λίγο ζεστό βούτυρο και λίγη φρυγανιά για να ομογενοποιήσουμε το μείγμα μας. 

Χτυπάμε τα φιλέτα του κρέατος για να πλατύνουν, βάζουμε ανάλογη γέμιση, τα τυλίγουμε σε ρολά και τα δένουμε με κλωστή ή με δύο οδοντογλυφίδες που περνάμε κάθετα από τη μία και την άλλη πλευρά.

Βάζουμε σε κατσαρόλα λίγο λάδι ή βούτυρο. Προσθέτουμε τα ρολά μοσχαριού με προσοχή, τα σκεπάζουμε με όσο νερό χρειάζεται και τα αφήνουμε να βράσουν. Μισή περίπου ώρα πριν να είναι έτοιμα, προσθέτουμε τις  ντομάτες περασμένες από τρυπητό, λίγο αλατοπίπερο και μία πρέζα ζάχαρη. Τα αφήνουμε να βράσουν και να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε τα ρολάκια μοσχαρίσια γεμιστά, αφού προηγουμένως αφαιρέσουμε τις κλωστές ή τις οδοντογλυφίδες. 

πηγή:tastyday.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα