Υλικά

3 μελιτζάνες φλάσκες
200γρ τυρί κρέμα
100γρ κατίκι Δομοκού
100γρ γιαούρτι στραγγιστό
4 πιπεριές Φλωρίνης
1 πιπερίτσα τσίλι
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
100ml ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο λευκό
Αλάτι
1 κούπα καπαρόμηλα

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, από την στενή πλευρά τους και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο αλατόνερο. Τις αφήνουμε να ξεπικρίσουν για 15 λεπτά. Τις ξεπλένουμε τις στραγγίζουμε καλά και τις αλείφουμε με ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν καλά και να μαλακώσουν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Ψήνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης στο γκριλ μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους. Τις βγάζουμε και τις ξεφλουδίζουμε όσο είναι ακόμα ζεστές. Αφαιρούμε τους σπόρους και τις ψιλοκόβουμε. Τις ρίχνουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ξύδι και λίγο ελαιόλαδο και τις αφήνουμε 10 λεπτά να μαριναριστούν.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, το κατίκι και το γιαούρτι.

Σε μια πιατέλα σερβιρίσματος αραδιάζουμε τις φέτες μελιτζάνας και από πάνω απλώνουμε μια στρώσει από το μείγμα των τυριών. Προσθέτουμε τις πιπεριές, πασπαλίζουμε με την ψιλοκομμένη πιπερίτσα τσίλι, γαρνίρουμε με το μαϊντανό και τα καπαρόμηλα και σερβίρουμε.

πηγή:tastyday.gr