Υλικά
1 κιλό φράουλες ώριμες

2 φλιτζάνια νερό

2 φλιτζάνια ζάχαρη

χυμό από μισό λεμόνι

δύο τρία φύλλα δυόσμου ( προαιρετικά )

Εκτέλεση
Πλένουμε, καθαρίζουμε και πολτοποιούμε τις φράουλες στο μούλτι. Μετράμε 4 φλιτζάνια από τον πολτό και τον βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, αφού προηγουμένως τον σουρώσουμε.

Στο μεταξύ, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη να βράσουν για να γίνει το σιρόπι μας. Αν θέλουμε, προσθέτουμε και δύο τρία φύλλα δυόσμου. Μόλις δέσει το σιρόπι βγάζουμε τον δυόσμο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια, το προσθέτουμε στον πολτό της φράουλας, μαζί με το χυμό του λεμονιού.

Βάζουμε το μείγμα σε μεταλικό δοχείο στην κατάψυξη. Όταν αρχίσει να παγώνει, το βάζουμε στο μίξερ και το χτυπάμε να αφρατέψει. Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη και μετά από περίπου δύο ώρες, το ξαναβγάζουμε και το ξαναχτυπάμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία τουλάχιστον τρεις φορές. Μετά από περίπου έξι ώρες, η γρανίτα μας θα είναι έτοιμη!

πηγή:tastyday.gr