Υλικά 

Για τη βάση:
220 γρ. μπισκότα digestive
80 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου + 1 κ.σ. για άλειμμα ταρτιέρας

Για τη κρέμα λεμονιού:
1 ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.)
2 κρόκοι αυγών
1 λεμονιού το χυμό και το ξύσμα
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)


Εκτέλεση 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς στις αντιστάσεις και βουτυρώνετε μια ταρτιέρα με διάμετρο βάσης 20 εκ.

Για τη βάση: Βάζετε στο μούλτι τα μπισκότα και το βούτυρο και τα πολτοποιείτε. Στρώνετε το μείγμα στη βάση και τα τοιχώματα της βουτυρωμένης ταρτιέρας και τη ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10 λ. Την αφαιρείτε από το φούρνο και την αφήνετε στην άκρη να κρυώνει μέχρι να φτιάξετε τη κρέμα.

Για τη κρέμα λεμονιού: Τοποθετείτε σε μπολ τους κρόκους αυγών και το ξύσμα λεμονιών και τα χτυπάτε με το μίξερ, στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε σταδιακά, σιγά σιγά, το ζαχαρούχο γάλα χτυπώντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ και ρίχνετε και το χυμό λεμονιού. Μόλις ενσωματωθεί και αυτός στο μείγμα, σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ.

Αδειάζετε το μείγμα της κρέμας πάνω από τη ψημένη βάση, στρώνετε την επιφάνεια και ψήνετε τη τάρτα για 15 λ. Την αφαιρείτε από το φούρνο, την αφήνετε να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου και μετά τη βάζετε στο ψυγείο να παγώσει. Μετά τη πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη (προαιρετικά) τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.